Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-30-07, 06:12 AM   #1
Roman33
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 3
Unhappy Problem after installing nvidia drivers on Samsung X11

Hi,

i have an Samsung X11 notebook with a Nvidia Go 7400 graphic card. After an installation of the newest nvidia drivers there was only the console available. The KDE was not able to start. The following messagewas in the Xorg.1.log:

...
(II) Setting vga for screen 0.
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(EE) NVIDIA(0): Failed to load the NVIDIA kernel module!
(EE) NVIDIA(0): *** Aborting ***
(II) UnloadModule: "nvidia"
(II) UnloadModule: "ramdac"
(II) UnloadModule: "fb"
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found

What could be the solution for this? No the system is running with the old configuration which is very slow: scrolling of web sites for example takes a long time.
Roman33 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-07, 03:03 PM   #2
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: Problem after installing nvidia drivers on Samsung X11

See http://nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=46678
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 07-01-07, 07:37 AM   #3
Roman33
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 3
Lightbulb Re: Problem after installing nvidia drivers on Samsung X11

I have found only the nvidia-installer.log:

nvidia-installer log file '/var/log/nvidia-installer.log'
creation time: Sun Feb 4 16:51:11 2007

option status:
license pre-accepted : false
update : false
force update : false
expert : false
uninstall : false
driver info : false
no precompiled interface: false
no ncurses color : false
query latest driver ver : false
OpenGL header files : true
no questions : true
silent : false
no backup : false
kernel module only : false
sanity : false
add this kernel : false
no runlevel check : false
no network : false
no ABI note : false
no RPMs : false
force tls : (not specified)
force compat32 tls : (not specified)
X install prefix : /usr/X11R6
OpenGL install prefix : /usr
compat32 install prefix : (not specified)
installer install prefix: /usr
utility install prefix : /usr
kernel name : (not specified)
kernel include path : (not specified)
kernel source path : (not specified)
kernel output path : (not specified)
kernel install path : (not specified)
proc mount point : /proc
ui : (not specified)
tmpdir : /tmp
ftp mirror : ftp://download.nvidia.com
RPM file list : (not specified)

Using: nvidia-installer ncurses user interface
-> License accepted.
-> No precompiled kernel interface was found to match your kernel; would you li
ke the installer to attempt to download a kernel interface for your kernel f
rom the NVIDIA ftp site (ftp://download.nvidia.com)? (Answer: Yes)

If you want more info, please let me now. And if possible where I can find it.
Roman33 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-07, 07:54 AM   #4
gbil
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 272
Default Re: Problem after installing nvidia drivers on Samsung X11

In the post from AaronP there are instructions on how to create a bug report.
gbil is offline   Reply With Quote
Old 07-02-07, 04:50 PM   #5
Roman33
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 3
Default Re: Problem after installing nvidia drivers on Samsung X11

Thank you guys, i hope there is enough information now to find the problem. If not, pleas e tell me what I can do more.
Attached you will find the nvidia-bug-report.log
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (109.5 KB, 106 views)
Roman33 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-07, 07:24 PM   #6
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: Problem after installing nvidia drivers on Samsung X11

Here's your problem:
Code:
Jun 16 08:08:31 PhReAkX11 kernel: NVRM: The NVIDIA probe routine was not called for 1 device(s).
Jun 16 08:08:31 PhReAkX11 kernel: NVRM: This can occur when a driver such as rivafb, nvidiafb or
Jun 16 08:08:31 PhReAkX11 kernel: NVRM: rivatv was loaded and obtained ownership of the NVIDIA
Jun 16 08:08:31 PhReAkX11 kernel: NVRM: device(s).
Jun 16 08:08:31 PhReAkX11 kernel: NVRM: Try unloading the rivafb, nvidiafb or rivatv kernel module
Jun 16 08:08:31 PhReAkX11 kernel: NVRM: (and/or reconfigure your kernel without rivafb/nvidiafb
Jun 16 08:08:31 PhReAkX11 kernel: NVRM: support), then try loading the NVIDIA kernel module again.
Jun 16 08:08:31 PhReAkX11 kernel: NVRM: No NVIDIA graphics adapter probed!
AaronP is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
monitor not recognised after installing nvidia drivers Horaciusl NVIDIA Linux 3 08-10-12 11:59 PM
New Nvidia GeForce 301.42 WHQL Drivers Are Now Available News Archived News Items 0 05-23-12 09:00 AM
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 09:35 PM
Radeon 9700 not all that? sancheuz Other Desktop Graphics Cards 200 10-12-02 10:31 PM
Nvidia Stereo Drivers Soudontsay NVIDIA Windows Graphics Drivers 2 08-26-02 11:48 AM

All times are GMT -5. The time now is 08:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.