Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-15-07, 01:47 PM   #1
schmolch
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 18
Default Can't get xinerama working (getting clone mode)

Hi,

im using twinview at the moment and it works fine.
I will add a third monitor soon though and i want to check if xinerama works.

I looked at other configs and obviously i don't know whats wrong.

Xorg always starts in Clone mode even though i explicitly disabled it.

Here is my xorg.conf:

# nvidia-xconfig: X conf
#iguration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder3) Wed Jun 13 18:39:30 PDT 2007


Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0"
Screen 1 "Screen1"
Screen 1 "Screen1" RightOf "Screen0"

Option "Xinerama" "on"
Option "Clone" "off"

InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
#InputDevice "stylus" "SendCoreEvents"
#InputDevice "eraser" "SendCoreEvents"
#InputDevice "cursor" "SendCoreEvents"
#InputDevice "pad"
EndSection

Section "Files"
RgbPath "/usr/lib/X11/rgb"
EndSection

Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
#Load "dri"
Load "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "Xinerama" "true"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from data in "/etc/conf.d/gpm"
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
EndSection


Section "InputDevice"
Option "Mode" "absolute"
Driver "wacom"
Identifier "stylus"
Option "Device" "/dev/input/event2" #USB ONLY
Option "Type" "stylus"
Option "USB" "on" #USB ONLY
# Option "Speed" "1"
#Option "CursorProx" "10"
#Option "mmonitor" "off"
Option "ScreenNo" "0"
Option "Twinview" "horizontal"
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "eraser"
Option "Device" "/dev/input/event2" #USB ONLY
Option "Type" "eraser"
Option "USB" "on" #USB ONLY
Option "Mode" "absolute"
# Option "Speed" "0.2"
#Option "CursorProx" "10"
#Option "mmonitor" "off"
Option "ScreenNo" "0"
Option "Twinview" "horizontal"
EndSection


Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "cursor"
Option "Device" "/dev/input/event2" #USB ONLY
Option "Type" "cursor"
Option "Mode" "absolute"
Option "USB" "on" #USB ONLY
# Option "Speed" "0.2"
#Option "CursorProx" "10"
#Option "mmonitor" "off"
Option "ScreenNo" "0"
Option "Twinview" "horizontal"
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "pad"
Option "Device" "/dev/input/event2"
Option "Type" "pad"
Option "USB" "on"
Option "Mode" "absolute"
#Option "CursorProx" "10"
#Option "mmonitor" "off"
Option "ScreenNo" "0"
Option "Twinview" "horizontal"
EndSection



Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "Unknown"
HorizSync 30.0 - 110.0
VertRefresh 50.0 - 150.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor1"
HorizSync 30.0 - 110.0
VertRefresh 50.0 - 150.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
Option "Rotate" "Right"
Option "NoLogo" "True"
BusID "PCI:0:5:0"
#Option "Coolbits" "1"
#Option "CursorShadow" "1"
Screen 0
#Option "ConnectedMonitor" "DFP"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device1"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
Option "Rotate" "Right"
BusID "PCI:0:5:0"
Option "NoLogo" "True"
#Option "Coolbits" "1"
#Option "CursorShadow" "1"
Screen 1
#Option "ConnectedMonitor" "VGA"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
#Option "TwinView" "True"
#Option "TwinViewOrientation" "above"
#Option "MetaModes" "nvidia-auto-select, nvidia-auto-select"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1680x1050"
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen1"
Device "Device1"
Monitor "Monitor1"
DefaultDepth 24
#Option "TwinView" "True"
#Option "TwinViewOrientation" "above"
#Option "MetaModes" "nvidia-auto-select, nvidia-auto-select"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1680x1050"
EndSubSection
EndSection


If you need any further information about the Hard or Software plz let me know.
schmolch is offline   Reply With Quote
Old 07-15-07, 02:05 PM   #2
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: Can't get xinerama working (getting clone mode)

Please see http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=46678.
zander is offline   Reply With Quote
Old 07-15-07, 02:06 PM   #3
schmolch
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 18
Default Re: Can't get xinerama working (getting clone mode)

What am i supposed to do, i can't see anything wrong with my config???
schmolch is offline   Reply With Quote
Old 07-15-07, 02:11 PM   #4
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: Can't get xinerama working (getting clone mode)

Please generate and attach an nvidia-bug-report.log (see the sticky post linked to above for details).
zander is offline   Reply With Quote
Old 07-15-07, 02:19 PM   #5
schmolch
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 18
Default Re: Can't get xinerama working (getting clone mode)

It appears the problem was solved by modifying one of the screen-lines from this:

Screen 0 "Screen0"

to this

Screen 0 "Screen0" 1050 0


Does this make sense? The xorg.0.log does not mention twinview anymore and reports xinerama being enabled, so i guess it's really using xinerama now.
Is there any way to be sure?
I am a little surprised that the window-maximization still works (maximizes on one screen only).



Btw. when i searched the forums i always search the whole body and so i got basically 99% of all the posts as result when i searched for words which everyone has in his posted config. Searching only the subjects was much more helpfull :-)
schmolch is offline   Reply With Quote
Old 07-16-07, 09:15 PM   #6
Go7300
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 38
Default Re: Can't get xinerama working (getting clone mode)

Did you try using nvidia-settings to set up your config .. I know it works for 2 monitors, but don't have a 3rd to see if it would work there too. Just curious.

regards,
Go7300 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
320.17 can't detect video modes on Lenovo laptop tadawson NVIDIA Linux 13 07-14-12 01:40 AM
Error messages... HELP!!!! Imperito NVIDIA Linux 3 09-24-02 10:46 PM
Nvidia GF4 MX 440 + Mandrake tomchristopher NVIDIA Linux 3 08-18-02 09:42 AM
nVidia drivers + Red Hat Linux 7.3 Error404 NVIDIA Linux 17 08-16-02 11:34 AM
How to enable grayed out Twinview clone mode under nVIEW? angmang NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 2 08-01-02 12:37 AM

All times are GMT -5. The time now is 01:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.