Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-18-07, 06:29 PM   #1
lostguru
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2
Angry Dual monitor weirdness?

I have two displays, one is a sony dvi flatpanel and the other is a random vga flatpanel. I have the latest version of the nvidia drivers for my PNY GeForce 6200.

Heres the problem, when i try to run twinview it always uses the VGA monitor as the primary. So gdm, gnome panels, everything shows up on the VGA monitor by default. WRONG! That monitor is a piece of ****. I want things to show up on the other one, the good one, but how? I've tried , a bunch of different configurations, but none of them work, it always uses the VGA monitor as the primary.

Why can't I specify the primary monitor? Or can I? I can do it on the windows side of things, and it worked fine with the ATI card i had before getting the 6200. HELP! PLEASE, If i can't get it to work right then, I'll just have to settle for a single monitor, and i don't want to do that.


One last hint, the VGA monitor always comes up before the DVI Sony, ALWAYS, it is the first to show the bios screen, first to show grub, and first to show the NVIDIA logo right before it shows gdm. This might be a clue, but I'm not sure.
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (118.2 KB, 83 views)

Last edited by lostguru; 07-18-07 at 06:36 PM. Reason: adding in logs, since i created the thread on a different computer
lostguru is offline   Reply With Quote
Old 07-18-07, 07:19 PM   #2
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: Dual monitor weirdness?

Please see the documentation for the TwinViewXineramaOrder X configuration file option: http://us.download.nvidia.com/XFree8...ppendix-b.html.
zander is offline   Reply With Quote
Old 07-18-07, 07:48 PM   #3
lostguru
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2
Default Re: Dual monitor weirdness?

ah, i used TwinViewXineramaInfoOrder and now it works just the way I want it.

out of curiosity, does anyone know why it defaults to CRT, DFP, TV? I would think that DFP, CRT, TV makes more sense.
lostguru is offline   Reply With Quote
Old 07-18-07, 08:49 PM   #4
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: Dual monitor weirdness?

It follows the driver's display device enumeration order.
zander is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best video card for running dual displays? nutsnbolts NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 10 09-03-02 03:02 PM
Help with dual monitors in Windows 2000 Hellfire NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 11 09-03-02 09:23 AM
How do I get Dual Head working? Heath NVIDIA Linux 1 08-22-02 01:44 PM
Suse 8.0 Dual display on Quadro 4 700XGL TheCowStir NVIDIA Linux 3 08-10-02 01:16 PM
Dual Monitor cards GF2 or GF4 Geoinfo SRL NVIDIA Linux 15 08-06-02 05:48 AM

All times are GMT -5. The time now is 05:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.