Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-19-07, 05:41 PM   #1
ddon
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3
Default Problem with Performer FADELOD

I am having a problem seeing object LOD blending under linux with a quadro fx5500 card.

Under windows it is working fine but I can't get the feature to work under linux.

Any performer people out there got this working under linux ?

> setenv PF_ENABLE_MULTISAMPLE_VISUAL 1

> perfly test.dwb

The menu show FADE LOD avaliable but it does not work. LOD's pop rather then blend.

Anti aliasing is working (set to 8 or 16)

Check xorg.conf file and played with many parameter but no luck yet.

Don Dakin.....
ddon is offline   Reply With Quote
Old 07-19-07, 08:01 PM   #2
skullmunky
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 17
Default Re: Problem with Performer FADELOD

can you post an example file? i've never tried the LOD blending myself, but i could give it a shot ... did the performer mailing list never get revived?
skullmunky is offline   Reply With Quote
Old 07-20-07, 10:18 AM   #3
ddon
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3
Default Re: Problem with Performer FADELOD

Here is a test file with a red floor blue cube and green ball.

The ball and cube have lod's on them.

on windows try:

>perfly lodexample.dwb

you should see the ball and cube "pop" in and out when you move in/out.

Then set

>set PF_ENABLE_MULTISAMPLE_VISUAL=1

perfly lodexample.dwb

make sure the video card is set to antialiasing 4x or more. Blending requires multisampleing.

You should see the ball and cube fade in as you move.

you have to make sure the fade lod button in "on" in the perfly menu. You can also slide the fadelod scale to play with the blend distances.

Then try it on linux.

with/without setenv PF_ENABLE_MULTISAMPLE_VISUAL 1

behaviour should be the same.

Please let me know if you see it working on Linux.

Regards

Don...
ddon is offline   Reply With Quote
Old 07-20-07, 10:22 AM   #4
ddon
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3
Default Re: Problem with Performer FADELOD

oops for the file.....
Attached Files
File Type: zip lodexample.zip (8.5 KB, 80 views)
ddon is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Post working out problem with 40.xx trying to work problem out, ONLY system specs b5fan NVIDIA Windows Graphics Drivers 11 10-19-02 10:17 AM
Sony SDM-S51 monitor and GeForce4 problem hassasin NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 4 10-12-02 05:10 PM
nv30 problem rumor bob747b Rumor Mill 37 10-10-02 04:14 PM
Win XP problem with regards to CD ROM MUYA Microsoft Windows XP And Vista 4 08-03-02 10:51 AM
Nvidia Go on laptop, black border within XFree86 problem raxip NVIDIA Linux 3 07-31-02 11:58 AM

All times are GMT -5. The time now is 04:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.