Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-23-07, 05:47 AM   #1
paulmer2003
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 15
Default Issues with new 8600 GTS on Gentoo Linux

Note: I had been using the stable drivers before, still had trouble, so I tried the beta ones.

nvidia-bug-report.sh output -> http://paulmer2003.com/nvidia-bug-report.log
paulmer2003 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-07, 10:41 AM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Issues with new 8600 GTS on Gentoo Linux

(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the GLX module; please check in your X
(EE) NVIDIA(0): log file that the GLX module has been loaded in your X
(EE) NVIDIA(0): server, and that the module is the NVIDIA GLX module. If
(EE) NVIDIA(0): you continue to encounter problems, Please try
(EE) NVIDIA(0): reinstalling the NVIDIA driver.

I don't see the driver installer log in your bug report, so its unclear how you installed the driver, however whatever method you used doesn't appear to have worked correctly.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 07-23-07, 01:16 PM   #3
paulmer2003
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 15
Default Re: Issues with new 8600 GTS on Gentoo Linux

I just emerged it...where does the installer script dump its log to?
paulmer2003 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-07, 01:18 PM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Issues with new 8600 GTS on Gentoo Linux

You'll have to ask the Gentoo package maintainer.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 07-23-07, 02:40 PM   #5
paulmer2003
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 15
Default Re: Issues with new 8600 GTS on Gentoo Linux

(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the GLX module; please check in your X
(EE) NVIDIA(0): log file that the GLX module has been loaded in your X
(EE) NVIDIA(0): server, and that the module is the NVIDIA GLX module. If
(EE) NVIDIA(0): you continue to encounter problems, Please try
(EE) NVIDIA(0): reinstalling the NVIDIA driver.


^^ That is for the old log. The error now is thus:
(II) NVIDIA(0): Unable to connect to the ACPI daemon; the ACPI daemon may not
(II) NVIDIA(0): be running or the "AcpidSocketPath" X configuration option
(II) NVIDIA(0): may not be set correctly. When the ACPI daemon is
(II) NVIDIA(0): available, the NVIDIA X driver can use it to receive ACPI
(II) NVIDIA(0): events. For details, please see the "ConnectToAcpid" and
(II) NVIDIA(0): "AcpidSocketPath" X configuration options in Appendix B: X
(II) NVIDIA(0): Config Options in the README.
(II) NVIDIA(0): Setting mode "1680x1050"
(--) NVIDIA(0): No video decoder detected
(II) Loading extension NV-GLX
(II) NVIDIA(0): NVIDIA 3D Acceleration Architecture Initialized
(EE) NVIDIA(0): Need libwfb but wfbScreenInit not found

Fatal server error:
AddScreen/ScreenInit failed for driver 0

new bug report (with the new logs) -> http://www.paulmer2003.com/nvidia-bug-report.log-new
paulmer2003 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-07, 03:05 PM   #6
xbobmx
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 191
Default Re: Issues with new 8600 GTS on Gentoo Linux

Quote:
Originally Posted by paulmer2003
(EE) NVIDIA(0): Need libwfb but wfbScreenInit not found
It looks like the gentoo ebuild didn't install libwfb.so, which is needed for newer cards. Try using the official installer, or report this to the ebuild maintainer.

In the meantime, you should be able to do:
Code:
ebuild /usr/portage/x11-drivers/nvidia-drivers/nvidia-drivers-100.14.11.ebuild unpack
, where '/usr/portage/x11-drivers/nvidia-drivers/nvidia-drivers-100.14.11.ebuild' is the location of the ebuild you're trying to install, and then copy libwfb.so (or libnvidia-wfb.so) from the corresponding directory in /var/tmp/portage to /usr/lib/xorg/modules/libwfb.so, e.g.:

Code:
cp /var/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-100.14.11/work/NVIDIA-
Linux-x86_64-100.14.11-pkg2/usr/X11R6/lib/modules/libnvidia-wfb.so.100.14.11 /usr/lib/xorg/modules/libwfb.so
xbobmx is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GT9800 (and previously a 8600 GTS) randomly hangs X, more frequently under load robsims NVIDIA Linux 1 06-12-12 05:21 AM
nVidia Linux drivers with Linux on Mac, help? Thetargos NVIDIA Linux 0 05-13-12 01:52 PM
Mandrake Linux 9.0 (Dolphin) now available | comments? volt General Linux 10 10-19-02 11:13 PM
Strange RedHat 7.3 issues with A7N266-C nforceuser NVIDIA Linux 8 09-27-02 04:16 PM
Linux VS. Windows XP! XP wins! dostler NVIDIA Linux 20 09-15-02 04:47 PM

All times are GMT -5. The time now is 12:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.