Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-25-07, 02:45 AM   #1
muskt
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2
Default Mepis will not boot after video card upgrade

Hello. My first post here.

I have a triple boot system with XP, VISTA, & SIMPLY MEPIS 6.5 (64 bit).

I use EASY BCD as my boot manager. It all worked great until yesterday!!!

A couple of days ago, I acquired an NVIDIA 8600GT OC.

I replaced my older N6600GT with it.

I upgraded the Windows drivers with the newest ones from NVIDIA with no problems at all, Windows (both versions) still works fine. Mepis seems normal through the blue loading screen and then a fraction of a second of white text on a black background followed by a black screen and NO further activity.

I am very new to Linux and my knowledge of its procedures is severely limited. I can boot to the command line; however, I haven't a clue as to where to go from there. I have used PCs long enough that I learned on the command line (pre Windows), so I am not afraid of it, I just don't possess the
required knowledge to upgrade the driver - if that is even possible. I do not know what driver I have been using in MEPIS. I do not believe I ever upgraded it from the install - whatever it chose seemed to have worked. Mepis is a big mystery to me.

If anyone can walk me through this, I would be very grateful.

I have downloaded the current Linux driver (NVIDIA-Linux-x86_64-100.14.19-pkg2.run) from NVIDIA.

If you attempt a walkthrough, please don't assume I understand any of the Linux terms. I don't.

Like I said, I can get to the command line, but no further.

Thanks in advance,
Jerry in Anchorage
(where spring is only 7 months away)

PS. Don't ask for me to post any of the config files - I cannot boot Linux; therefore, I cannot read the files.
muskt is offline   Reply With Quote
Old 11-26-07, 11:05 PM   #2
muskt
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2
Default Re: Mepis will not boot after video card upgrade

Well the response has not been overwhelming.

I posed the same question on the MepisLovers forum & received several replies.

I was finally (after much frustration) able to get the newest driver installed. It will not work with the 8600GT. It will work fine with the 6600GT.

What is that all about.

I installed the 6600 to get the system up & running. I installed the driver & all was happy.

I shut down & reinstalled the 8600 & after the blue loading screen, I, again received the few white line on black background followed by the monitor being disconnected from the system. By that, I mean that the "digital" box began flashing on the monitor for a few seconds and then that box went away and the power button began flashing just as if the computer was turned off. The computer was still running.

I rebooted to the command line and again installed the new driver. NO CHANGE.

All this makes me more & more convinced to stay with Uncle Bill's stuff.

If anyone has any ideas as to how to get the new card to be happy with Linux, I'd be more than happy to listen.

Jerry in Anchorage
muskt is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NVIDIA GeForce GTX 670 Video Card Review @ [H] News GeForce GTX 670 Reviews 0 05-10-12 11:11 AM
unable to boot machine with tesla card wcochran NVIDIA Linux 3 05-03-12 08:26 PM
Bad luck with video card fans? Switch NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 12 09-25-02 02:25 AM
Best video card for running dual displays? nutsnbolts NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 10 09-03-02 03:02 PM
Video card upgrade advice needed Billy34 NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 5 08-28-02 06:19 PM

All times are GMT -5. The time now is 08:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.