Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > Benchmarking And Overclocking

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-24-07, 02:51 AM   #1
Bowen
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 207
Question Problem With RivaTuner 2.02 and Forceware 163.44 Beta....

Guys, I'm having a problem getting RivaTuner 2.02 to work with the new Forceware 163.44 beta drivers. I'm running Vista x64 and I actually just reformatted and reinstalled last week because MS's last security update borked my whole system, but I digress.

So, I installed the new 163.44 drivers for the Bioshock demo a couple of days ago and I just now installed RivaTuner 2.02 again. When I try to bring RivaTuner up, I get this message: "Warning! Cannot load RivaTuner64.sys driver. Please ensure that this file exists in Riva Tuner's folder and your user account has administrative rights." Then I click OK and this message pops up. "Driver signing enforcement must be disabled in order to start RivaTuner under Vista x64. Do you want to disable driver signing enforcement now and reboot the system to apply the changes?" I say yes and it reboots and I try to bring up RivaTuner again and it starts all over again with these same two warning messages.

I've even tried disabling driver signing via a command prompt manually and that doesn't do anything. I do have admin rights and the RivaTuner64.sys is in the RivaTuner directory, so what gives? Is it possible that RivaTuner doesn't support the 163.44 driver? If so, what do I see people talking about O/Cing their computer using this driver and RT? Maybe they're using Vista x32 or something?

If anyone can answer my question, I'd be grateful! I just want to O/C my G80! I was able to do it before easily and I remember having to disable Driver Signing Enforcement, but after the computer rebooted, it worked. I'm open to suggestions....thanks in advance!
__________________
CM HAF 922 Case / MSI Z77A-G45 / Intel Core i5-3570K @ 3.8GHz / 16GB (4x4GB) G.SKILL PC3 12800 DDR3 RAM / eVGA GeForce GTX 670 SC / Seagate 500GB SATA / WD 1TB SATA / Optiarc AD-7240S Burner / Corsair HX850 PSU / Windows 7 HP x64
Bowen is offline   Reply With Quote
Old 08-24-07, 01:00 PM   #2
Eliminator
The Man With Brisk
 
Eliminator's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 1,673
Default Re: Problem With RivaTuner 2.02 and Forceware 163.44 Beta....

its working fine for me under vista x64... i know someone else with the same problem on the futuremark forums http://futuremark.yougamers.com/foru...ad.php?t=59095
__________________
Intel Core 2 Quad Q6600 G0 @ 3.6GHZ
Asus P5B Deluxe
4GB OCZ Platinum PC8000 EL
BFG GTX 280 OC2 1GB @ 729/1512/2538
Dell 2405FPW 24"
3DMark: Vantage - P15397 | 06 - 18734
Eliminator is offline   Reply With Quote
Old 08-24-07, 05:08 PM   #3
Bowen
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 207
Default Re: Problem With RivaTuner 2.02 and Forceware 163.44 Beta....

Quote:
Originally Posted by Eliminator
its working fine for me under vista x64... i know someone else with the same problem on the futuremark forums http://futuremark.yougamers.com/foru...ad.php?t=59095
It has to do with Vista's latest updates. One of the keeps you from disabling Driver Signing Enforcement. I've been able to use ExperTool though and I've heard that Powerstrip works too.

Since I can use one problem solved for me, thanks for the response though!
__________________
CM HAF 922 Case / MSI Z77A-G45 / Intel Core i5-3570K @ 3.8GHz / 16GB (4x4GB) G.SKILL PC3 12800 DDR3 RAM / eVGA GeForce GTX 670 SC / Seagate 500GB SATA / WD 1TB SATA / Optiarc AD-7240S Burner / Corsair HX850 PSU / Windows 7 HP x64
Bowen is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.