Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > General Hardware

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-14-02, 07:51 PM   #1
exar
Registered User
 
exar's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Omaha, NE
Posts: 50
Send a message via MSN to exar Send a message via Yahoo to exar
Default Lightning sucks!!!!!!!!

Well, after not having internet access since a thunderstorm Monday night, I finally called Cox to find out if there were still service outages. There wasn't, and they could see my cable modem on the network. So I assume that my ethernet card is dead. However, I cannot tell that there is anything actually wrong with it (other than not being seen by the cable modem). The system control panel shows everything is working fine. Thank god I saved the USB cable, otherwise I'd still be offline.

Is there any other way to test the ethernet card without having a network connection? I was going to call MSI to get a new board, but I figure that I should have some sort of proof to show that it is dead. It's just strange that the ethernet would be the only thing to die out of the whole motherboard...

Config:
MSI K7N420 Pro
AthlonXP 1900+
512MB Crucial DDR
eVGA GeForce 4 440MX
WinXP Home
exar is offline   Reply With Quote
Old 08-14-02, 11:25 PM   #2
Matthyahuw
Registered User
 
Matthyahuw's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: AZ
Posts: 919
Send a message via ICQ to Matthyahuw Send a message via AIM to Matthyahuw Send a message via Yahoo to Matthyahuw
Default

ping your loopback address, you can type:
ping loopback
or
ping 127.0.0.1
or
you can try to ping other IP addys, local or not....
__________________
Shalom!
Matthyahuw is offline   Reply With Quote
Old 08-21-02, 11:46 AM   #3
majortom1981
Guest
 
Posts: n/a
Default no internet

i had a lightning storm here last night and our house got hit. my router got fried. but anyway check ur network cable. the net cable going from the comp in my room to the router got hit and it blew the cable.
  Reply With Quote
Old 08-23-02, 07:50 PM   #4
exar
Registered User
 
exar's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Omaha, NE
Posts: 50
Send a message via MSN to exar Send a message via Yahoo to exar
Default

Well, I've tried the pings, and they all seem to work fine. I've tried another cable, and that didn't help. I'm now thinking that it must be in the cable modem. I don't see how the ethernet portion of the nForce could die without me experiencing other problems. The cable modem works with the USB connection, so I'm just going to use that for now. I'm not getting any slower speeds now than before, so there's really no point in me worrying about getting the ethernet to work again.

I'm not sure how easy MSI is to work over on tech support (like Gateway is, hehe), or I might try to get a replacement before the warranty is up, just in case there is a problem that I can't find...
exar is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(PR) MSI N680GTX Lightning to get a Full-Cover Water Block News Archived News Items 0 09-10-12 10:50 AM
$549.99 - MSI R7970 Lightning Radeon HD 7970 3GB 384-bit GDDR5 PCI Express 3.0 x16 HD News Archived News Items 0 06-13-12 06:10 AM
MSI Showcases New Lightning, Hawk and Power Edition Cards at Computex 2012 News Archived News Items 0 06-04-12 07:40 PM

All times are GMT -5. The time now is 11:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.