Go Back   nV News Forums > Software Forums > Networking And Security

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-23-07, 04:56 PM   #1
OldOfEvil
Parrots + Xanax =
 
OldOfEvil's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 662
Default port forwarding question

Newbie here, got a question.

I have a 2Wire modem/router and want to setup port forwarding so I can use bittorent. 2 other computers share the connection, and the users also want to use bittorent. Would it be ok/good to forward the same port for all 3 computers to use on their respective bittorent app?
__________________
i5 3570k | Sabertooth z77 | GTX 680 (320.49) | 16GB DDR2 | Win7 x64 Pro
OldOfEvil is offline   Reply With Quote
Old 09-23-07, 06:16 PM   #2
Sycario
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: St. Louis, MO
Posts: 363
Send a message via AIM to Sycario
Default Re: port forwarding question

If you have to forward ports, change the ports the clients use and forward the 3 different ones to each computer that uses the port.
__________________

Comp Specs:
Intel Q9650 @ 3.95Ghz
Asus Rampage Extreme
2x2GB Mushkin DDR3-1600 @ 6-6-6-17
eVGA GTX 280 SSC
BFG ES-800 PSU
Sycario is offline   Reply With Quote
Old 09-23-07, 09:46 PM   #3
retsam
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 2,602
Default Re: port forwarding question

Quote:
Originally Posted by OldOfEvil
Newbie here, got a question.

I have a 2Wire modem/router and want to setup port forwarding so I can use bittorent. 2 other computers share the connection, and the users also want to use bittorent. Would it be ok/good to forward the same port for all 3 computers to use on their respective bittorent app?
whats the router?
retsam is offline   Reply With Quote
Old 09-23-07, 11:44 PM   #4
OldOfEvil
Parrots + Xanax =
 
OldOfEvil's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 662
Default Re: port forwarding question

Quote:
Originally Posted by retsam
whats the router?
It is a 2Wire 2700 HG-D, it was provided by my ISP Qwest.
__________________
i5 3570k | Sabertooth z77 | GTX 680 (320.49) | 16GB DDR2 | Win7 x64 Pro
OldOfEvil is offline   Reply With Quote
Old 09-24-07, 01:45 AM   #5
retsam
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 2,602
Default Re: port forwarding question

Quote:
Originally Posted by OldOfEvil
It is a 2Wire 2700 HG-D, it was provided by my ISP Qwest.
no, you cannot forward the same ports back to multiple computers....why would you want to do that anyways? do you have the firewall turned on? if so why not just turn on NAT then let it take care of it for you?
retsam is offline   Reply With Quote
Old 09-24-07, 03:07 AM   #6
OldOfEvil
Parrots + Xanax =
 
OldOfEvil's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 662
Default Re: port forwarding question

Quote:
Originally Posted by retsam
no, you cannot forward the same ports back to multiple computers....why would you want to do that anyways? do you have the firewall turned on? if so why not just turn on NAT then let it take care of it for you?

Right.

Thats why I opened my initial post "Newbie here, got a question."

I know very little about networking. /shrug
__________________
i5 3570k | Sabertooth z77 | GTX 680 (320.49) | 16GB DDR2 | Win7 x64 Pro
OldOfEvil is offline   Reply With Quote
Old 09-24-07, 04:07 AM   #7
retsam
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 2,602
Default Re: port forwarding question

Quote:
Originally Posted by OldOfEvil
Right.

Thats why I opened my initial post "Newbie here, got a question."

I know very little about networking. /shrug
well TBH there is a way of doing it just not with the router you have....
retsam is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Port forwarding with a virgin super hub. ATOJAR Networking And Security 12 05-07-12 03:34 PM
1st post - XP Restore question Needa916 Microsoft Windows XP And Vista 2 09-12-02 05:24 PM
Newby question about nforce.... superconti NVIDIA Linux 2 09-07-02 11:46 PM
Dual boot question.. Tactics General Hardware 15 09-07-02 10:39 AM
Quick question about Digital din with the Audigy Tactics General Hardware 4 08-12-02 12:16 AM

All times are GMT -5. The time now is 07:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.