Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-23-07, 02:33 PM   #1
_AT_
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 4
Default 6600GT TV-Out problem with colors

Hello,

I've contacted nVidia support and was suggested to contact card manufacturer, but i think it's driver's issue, so i'll try to post question here.

I've connected computer to TV using 3RCA-3RCA cable. Running X, the picture on TV is missing red channel (it's all blue). But then i switching to console, the red is present (that's why i think, it's driver problem but not cable or card).

I'm using 6600 GT with 100.14.19 drivers and Xubuntu Gutsy (7.10).

I've tried two different cables with the same result. Also tried drivers from Fiesty (1.0.9755+2.6.20.5-16.29), still the same.

Photos:
http://nvidia.custhelp.com/cgi-bin/n...ted=1190537559
http://nvidia.custhelp.com/cgi-bin/n...ted=1190537560

xorg.conf:
http://nvidia.custhelp.com/cgi-bin/n...ted=1190537558

Thanks in advance.
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (86.1 KB, 87 views)
_AT_ is offline   Reply With Quote
Old 09-23-07, 05:38 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: 6600GT TV-Out problem with colors

Your screenshot links do not work. What is a "3RCA-3RCA cable" ?

Have you tried using the TVOutFormat option, per the README?
netllama is offline   Reply With Quote
Old 09-23-07, 11:02 PM   #3
_AT_
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 4
Default Re: 6600GT TV-Out problem with colors

TVOutFormat "Composite" does "No signal", "SVideo" does b/w picture. I also tried TVStandard with values from "PAL-B" to "NTSC-J", according to list in this guide https://help.ubuntu.com/community/NvidiaTVOut with the same result.

I don't know proper name for 3RCA-3RCA cable - it's triple cable with RCA connectors on both sides (Y, Pr, PB/AV).

Photos and xorg.conf attached.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P1010002.JPG
Views:	109
Size:	125.8 KB
ID:	28029  Click image for larger version

Name:	P1010005.JPG
Views:	94
Size:	175.6 KB
ID:	28030  
Attached Files
File Type: txt xorg.conf.txt (3.3 KB, 113 views)
_AT_ is offline   Reply With Quote
Old 09-23-07, 11:28 PM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: 6600GT TV-Out problem with colors

Sounds like you have a Component out cable. If so, then I wouldn't expect S-VIDEO or Composite to work.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 09-24-07, 02:22 PM   #5
_AT_
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 4
Default Re: 6600GT TV-Out problem with colors

I didn't found value for TVOutFormat and component cable (actually, i didn't find any other values other than "Composite" and "SVideo").

Or connection with component cable isn't an option at all?
_AT_ is offline   Reply With Quote
Old 09-24-07, 02:25 PM   #6
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: 6600GT TV-Out problem with colors

See the driver README's discussion of TV-Out.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 09-24-07, 04:15 PM   #7
_AT_
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 4
Default Re: 6600GT TV-Out problem with colors

OK. Seems like

Option "TVOutFormat" "Component"
Option "TVStandard" "HD720p"
Option "metamodes" "TV: 1280x720 +0+0"

do the trick. Thanks for your time.

P.S. To whom searching for TV-out with component cable: working (almost, only some small invisible areas with screen border) xorg.conf attached (separate screens)

EDIT: netllama, thanks again
Attached Files
File Type: txt xorg.conf.txt (3.7 KB, 131 views)
_AT_ is offline   Reply With Quote
Old 09-24-07, 06:04 PM   #8
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: 6600GT TV-Out problem with colors

Composite is not the same as component. Confusing them will result in the type of problem you're reported in this thread.
netllama is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Post working out problem with 40.xx trying to work problem out, ONLY system specs b5fan NVIDIA Windows Graphics Drivers 11 10-19-02 09:17 AM
nv30 problem rumor bob747b Rumor Mill 37 10-10-02 03:14 PM
Ti4200 and Linux Install Problem ultrajava NVIDIA Linux 5 09-28-02 08:13 AM
Win XP problem with regards to CD ROM MUYA Microsoft Windows XP And Vista 4 08-03-02 09:51 AM
Nvidia Go on laptop, black border within XFree86 problem raxip NVIDIA Linux 3 07-31-02 10:58 AM

All times are GMT -5. The time now is 07:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.