Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-25-07, 07:02 AM   #1
meir
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 17
Default FX5500-Xgl

I'm using 7.04 Ubuntu, the header of the kernel got upgrade and I had previous problem, I have use NVIDIA Driver NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1.run, the original the complain by the Xorg.0.log
The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
when I reinstall the driver, and after I reinstall the xserver-xorg and dpkg-reconfigure xserver-xorg now, the Xorg.log, the complain isFatal server error:
no screens found
(WW) xf86CloseConsole: KDSETMODE failed: Bad file descriptor
(WW) xf86CloseConsole: VT_GETMODE failed: Bad file descriptor
(WW) xf86OpenConsole: VT_GETSTATE failed: Bad file descriptor

the xorg.cof fileSection "Files"

# path to defoma fonts
FontPath "/usr/share/fonts/X11/misc"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/Type1/"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/100dpi/"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/75dpi/"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/misc/"
FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection
Section "Device"
Identifier "nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5500]"
Driver "nvidia"
EndSection
Section "Module"
Load "bitmap"
Load "ddc"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "vbe"
EndSection
meir is offline   Reply With Quote
Old 09-25-07, 07:31 AM   #2
Lithorus
Registered User
 
Lithorus's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 783
Default Re: FX5500-Xgl

Read : http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=46678
Lithorus is offline   Reply With Quote
Old 09-25-07, 10:55 AM   #3
meir
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 17
Default Re: FX5500-Xgl

nvidia-installer log file '/var/log/nvidia-installer.log'
creation time: Tue Sep 25 11:03:39 2007

option status:
license pre-accepted : false
update : false
force update : false
expert : false
uninstall : false
driver info : false
precompiled interfaces : true
no ncurses color : false
query latest version : false
OpenGL header files : true
no questions : false
silent : false
no recursion : false
no backup : false
kernel module only : false
sanity : false
add this kernel : false
no runlevel check : false
no network : false
no ABI note : false
no RPMs : false
no kernel module : false
force SELinux : default
no X server check : false
force tls : (not specified)
X install prefix : (not specified)
X library install path : (not specified)
X module install path : (not specified)
OpenGL install prefix : (not specified)
OpenGL install libdir : (not specified)
utility install prefix : (not specified)
utility install libdir : (not specified)
doc install prefix : (not specified)
kernel name : (not specified)
kernel include path : (not specified)
kernel source path : (not specified)
kernel output path : (not specified)
kernel install path : (not specified)
proc mount point : /proc
ui : (not specified)
tmpdir : /tmp
ftp mirror : ftp://download.nvidia.com
RPM file list : (not specified)

Using: nvidia-installer ncurses user interface
-> Performing CC version check with CC="cc".
-> Kernel source path: '/lib/modules/2.6.20-16-386/build'
-> Kernel output path: '/lib/modules/2.6.20-16-386/build'
-> Performing rivafb check.
-> Performing nvidiafb check.
-> Performing Xen check.
-> Cleaning kernel module build directory.
executing: 'cd ./usr/src/nv; make clean'...
rm -f -f nv.o nv-vm.o os-agp.o os-interface.o os-registry.o nv-i2c.o nv.o nv
-
_
selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/usr/src/nv/nv-vm.c
In file included from include/linux/list.h:8,
from include/linux/wait.h:22,
from include/asm/semaphore.h:41,
from include/linux/sched.h:59,
from include/linux/utsname.h:35,
from /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/usr/src
/nv/nv-linux.h:19,
from /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/usr/src
//tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/usr/src
/nv/nv-linux.h:19,
from /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/usr/src
/nv/os-registry.c:14:
include/linux/prefetch.h: In function 'prefetch_range':
include/linux/prefetch.h:62: warning: pointer of type 'void *' used in arith
metic
cc -W/tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/usr/src
/nv/nv-linux.h:19,
from /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/usr/src
/nv/nv-i2c.c:8:
include/linux/prefetch.h: In function 'prefetch_range':
include/linux/prefetch.h:62: warning: pointer of type 'void *' used in arith
metic
ld -m elf_i386 -m elf_i386 -r -o /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-975
5-pkg1/usr/src/nv/nvidia.o /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/us
r/src/nv/nv-kernel.o /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/usr/src/
nv/nv.o /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-
1.0-9755-pkg1/usr/src/nv/nv-vm.o /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-p
kg1/usr/src/nv/os-agp.o /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/usr/s
rc/nv/os-interface.o /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/usr/src/
nv/os-registry.o /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/usr/src/nv/n
v-i2c.o
Building modules, stage 2.
make -f /usr/src/linux-headers-2.6.20-16-386/scripts/Makefile.modpost
scripts/mod/modpost -m -a -i /usr/src/linux-headers-2.6.20-16-386/Module.s
ymvers -I /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/usr/src/nv/Module.s
ymvers -o /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/usr/src/nv/Module.s
ymvers -w /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/usr/src/nv/nvidia.
o
WARNING: could not find /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/usr/s
rc/nv/.nv-kernel.o.cmd for /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/us
r/src/nv/nv-kernel.o
cc -Wp,-MD,/tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/usr/src/nv/.nvid
ia.mod.o.d -nostdinc -isystem /usr/lib/gcc/i486-linux-gnu/4.1.2/include -D_
_KERNEL__ -Iinclude -include include/linux/autoconf.h -Iubuntu/include -Wa
ll -Wundef -Wstrict-prototypes -Wno-trigraphs -fno-strict-aliasing -fno-comm
on -O2 -pipe -msoft-float -mregparm=3 -mpreferred-stack-boundary=2 -march=i
486 -mtune=generic -ffreestanding -maccumulate-outgoing-args -Iinclude/asm
-i386/mach-default -fomit-frame-pointer -g -fno-stack-protector -Wdeclarati
on-after-statement -Wno-pointer-sign -D"KBUILD_STR(s)=#s" -D"KBUILD_BASEN
AME=KBUILD_STR(nvidia.mod)" -D"KBUILD_MODNAME=KBUILD_STR(nvidia)" -DMODULE
-c -o /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/usr/src/nv/nvidia.mod.o
/tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/usr/src/nv/nvidia.mod.c
ld -m elf_i386 -m elf_i386 -r -o /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755
-pkg1/usr/src/nv/nvidia.ko /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/us
r/src/nv/nvidia.o /tmp/selfgz6623/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1/usr/src/nv/
nvidia.mod.o
NVIDIA: left KBUILD.
-> done.
-> Kernel module compilation complete.
-> Kernel messages:
[ 45.551455] Adding 3028212k swap on
/dev/disk/by-uuid/380763e5-0db4-4363-bcec-03dbbdc7d564. Priority:-1
extents:1 across:3028212k
[ 45.606761] EXT3 FS on hdb1, internal journal
[ 46.335037] NET: Registered protocol family 15
[ 48.832844] NET: Registered protocol family 10
[ 48.832938] lo: Disabled Privacy Extensions
[ 48.833002] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[ 49.109256] NET4: DECnet for Linux: V.2.5.68s (C) 1995-2003 Linux DECnet
Project Team
[ 49.109370] DECnet: Routing cache hash table of 1024 buckets, 8Kbytes
[ 49.109382] NET: Registered protocol family 12
[ 49.385914] Netfilter messages via NETLINK v0.30.
[ 49.423287] xt_CONNSECMARK: Unknown symbol nf_ct_l3proto_module_put
[ 49.423362] xt_CONNSECMARK: Unknown symbol nf_ct_l3proto_try_module_get
[ 49.490289] xt_connbytes: Unknown symbol nf_ct_l3proto_module_put
[ 49.490347] xt_connbytes: Unknown symbol nf_ct_l3proto_try_module_get
[ 49.528261] xt_hashlimit: Unknown symbol ipv6_find_hdr
[ 49.832325] ip_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
[ 49.971212] ipt_CLUSTERIP: Unknown symbol nf_ct_l3proto_module_put
[ 49.971408] ipt_CLUSTERIP: Unknown symbol nf_ct_l3proto_try_module_get
[ 50.212151] ip6_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
[ 50.552194] aoe: AoE v32 initialised.
[ 51.049942] Initializing XFRM netlink socket
[ 53.290469] SCTP: Hash tables configured (established 65536 bind 65536)
[ 53.290554] Module sctp cannot be unloaded due to unsafe usage in
net/sctp/protocol.c:1177
[ 53.921091] wlan0: no IPv6 routers present
[ 191.288277] NVRM: loading NVIDIA UNIX x86 Kernel Module 1.0-9755 Mon
Feb 26 23:21:15 PST 2007
-> Installing both new and classic TLS OpenGL libraries.
-> Parsing log file:
-> done.
-> Validating previous installation:
-> The previously installed file '/usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so'
has a different checksum (3624538188) than when it was installed
(103512064). /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so will not be
uninstalled.
-> The previously installed file '/usr/share/man/man1/nvidia-xconfig.1.gz' has
a different checksum (1982458535) than when it was installed (113414773).
/usr/share/man/man1/nvidia-xconfig.1.gz will not be uninstalled.
-> The previously installed file '/usr/share/man/man1/nvidia-settings.1.gz' has
a different checksum (1096399098) than when it was installed (1921414328).
/usr/share/man/man1/nvidia-settings.1.gz will not be uninstalled.
-> The previously installed file '/usr/bin/nvidia-settings' has a different
checksum (658659136) than when it was installed (1490376568).
/usr/bin/nvidia-settings will not be uninstalled.
-> The previously installed file '/usr/bin/nvidia-xconfig' has a different
checksum (1763721904) than when it was installed (2655063421).
/usr/bin/nvidia-xconfig will not be uninstalled.
-> The previously installed file '/usr/bin/nvidia-bug-report.sh' has a
different checksum (3197258843) than when it was installed (1650134379).
/usr/bin/nvidia-bug-report.sh will not be uninstalled.
-> done.
WARNING: Your driver installation has been altered since it was initially
installed; this may happen, for example, if you have since installed
the NVIDIA driver through a mechanism other than the nvidia-installer
(such as rpm or with the NVIDIA tarballs). The nvidia-installer will
attempt to uninstall as best it can. Please see the file
'/var/log/nvidia-installer.log' for details.
-> Uninstalling NVIDIA Accelerated Graphics Driver for Linux-x86 (1.0-9755):
-> Unable to restore symbolic link /usr/lib/xorg/modules/libglx.so ->
libglx.so.1.0.9631 (File exists).
-> Unable to restore symbolic link /usr/lib/libXvMCNVIDIA.so.1 ->
libXvMCNVIDIA.so.1.0.9631 (File exists).
-> done.
-> Uninstallation of existing driver: NVIDIA Accelerated Graphics Driver for
Linux-x86 (1.0-9755) is complete.
-> Searching for conflicting X files:
-> done.
-> Searching for conflicting OpenGL files:
-> done.
-> Installing 'NVIDIA Accelerated Graphics Driver for Linux-x86' (1.0-9755):
executing: '/sbin/ldconfig'...
executing: '/sbin/depmod -aq'...
-> done.
-> Driver file installation is complete.
-> Running post-install sanity check:
-> done.
-> Post-install sanity check passed.
-> Shared memory test passed.
-> Running runtime sanity check:
-> done.
-> Runtime sanity check passed.
-> Would you like to run the nvidia-xconfig utility to automatically update you
r X configuration file so that the NVIDIA X driver will be used when you res
tart X? Any pre-existing X configuration file will be backed up. (Answer: Y
es)
-> Your X configuration file has been successfully updated. Installation of
the NVIDIA Accelerated Graphics Driver for Linux-x86 (version: 1.0-9755) is
now complete.
meir is offline   Reply With Quote
Old 09-25-07, 10:59 AM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: FX5500-Xgl

You'll need to provide alot more than the installer log if you'd like assistance, per sticky post that has already been referenced.

Also, 1.0-9755 is no longer supported. Please upgrade to 100.14.19.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 09-25-07, 12:54 PM   #5
meir
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 17
Default Re: FX5500-Xgl

The 100.14.19 does not work for me I know the 1.0-9755 work with FX5500, the installer log of the NVIDIA?
meir is offline   Reply With Quote
Old 09-25-07, 12:56 PM   #6
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: FX5500-Xgl

From what you stated originally, 1.0-9755 isn't working correctly either.

If 100.14.19 is not working, that's all the more reason to follow the instructions in the sticky posts, if you'd like further assistance.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 09-25-07, 01:05 PM   #7
meir
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 17
Default Re: FX5500-Xgl

I use envy, to install 100.14.19, when I restarted crach, say the version will not work with the Linux Headers
meir is offline   Reply With Quote
Old 09-25-07, 01:06 PM   #8
meir
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 17
Default Re: FX5500-Xgl

what other information needed to resolve the problem?
meir is offline   Reply With Quote

Old 09-25-07, 01:07 PM   #9
meir
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 17
Default Re: FX5500-Xgl

the Xoeg.0.log is:

Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Tue Sep 25 04:46:31 2007
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
Parse error on line 113 of section Device in file /etc/X11/xorg.conf
"EndSection" is not a valid keyword in this section.
(EE) Problem parsing the config file
(EE) Error parsing the config file

Fatal server error:
no screens found
(WW) xf86CloseConsole: KDSETMODE failed: Bad file descriptor
(WW) xf86CloseConsole: VT_GETMODE failed: Bad file descriptor
(WW) xf86OpenConsole: VT_GETSTATE failed: Bad file descriptor
meir is offline   Reply With Quote
Old 09-25-07, 01:07 PM   #10
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: FX5500-Xgl

If you're not installing with the official NVIDIA driver package, then you should report your problem to the Envy maintainer.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 09-25-07, 01:12 PM   #11
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: FX5500-Xgl

The problem is an error in your xorg.conf:

Parse error on line 113 of section Device in file /etc/X11/xorg.conf
"EndSection" is not a valid keyword in this section.

As you've not provided an nvidia-bug-report.log, I have no way of knowing what specifically is wrong.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 09-25-07, 01:14 PM   #12
meir
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 17
Default Re: FX5500-Xgl

ii nvidia-glx 1.0.9631+2.6.20.5-16.29 NVIDIA binary XFree86 4.x/X.Org driver
ii nvidia-kernel-2.6.20-16-386 100.14.11-0ubuntu3+2.6.20-16.31 NVIDIA binary kernel module for Linux 2.6.20
ii nvidia-kernel-common 20051028+1ubuntu7 NVIDIA binary kernel module common files
ii nvidia-new-kernel-source 100.14.11+2.6.20-16 NVIDIA binary 'new' kernel module source
meir is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GL_EXT_texture_compression_s3tc support for Quadro4 700 XGL marvin24 NVIDIA Linux 3 08-20-03 09:00 AM
Quadro 4 900 xgl X86config-4 frankb NVIDIA Linux 5 08-13-02 12:12 PM

All times are GMT -5. The time now is 11:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.