Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-15-03, 04:29 PM   #1
ndee
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Austria
Posts: 10
Send a message via ICQ to ndee
Question TwinView on Laptop - CRT display not detected under X

Hi,
running a laptop with the GeForce2Go (Acer LCD) and a Belinea 105075 connected under MDK 9.1 with nv4349 works good before starting X - (of course no real twinview there)

When I start X with TwinView configured, Xfree86.0.log says,
"Only one display connected: disabling TwinView"

Why this now - it worked with the 2960 drivers under MDK9.0

What the heck am I doing wrong here now?

thx for any help

NDEE
ndee is offline   Reply With Quote
Old 04-15-03, 06:39 PM   #2
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

Please post a verbose X log.

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 04-15-03, 06:39 PM   #3
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

... and your XF86Config file.

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 04-16-03, 12:34 AM   #4
ndee
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Austria
Posts: 10
Send a message via ICQ to ndee
Default

sorry, here's my config....
Attached Files
File Type: txt xf86config-4.txt (3.1 KB, 217 views)
ndee is offline   Reply With Quote
Old 04-16-03, 12:37 AM   #5
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

And your X log...?

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 04-16-03, 12:40 AM   #6
ndee
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Austria
Posts: 10
Send a message via ICQ to ndee
Default

...and here the log...

(the log with which it now worked at least a little bit, but the resolution on the screens is horrible. Not what I used to have.

Any other settings of "connectedmonitor" leads in running the tft with 1400x1050 nicely but no external display.

Hope you can really help, Andy

thx
NDEE
Attached Files
File Type: log xfree.0.log (32.3 KB, 234 views)
ndee is offline   Reply With Quote
Old 04-16-03, 01:06 AM   #7
aritger
NVIDIA Corporation
 
aritger's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 53
Default

Could you post a verbose XFree86 log file without the IgnoreEDID and ConnectedMonitor options set?
__________________
Andy Ritger
NVIDIA Linux Graphics Driver Engineer
aritger is offline   Reply With Quote
Old 04-16-03, 02:06 AM   #8
ndee
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Austria
Posts: 10
Send a message via ICQ to ndee
Default

wow - I appreciate these fast responses a lot - that's great!

thx a lot

ndee

...here is the requested log

Please note that when I start this, the second display (a CRT) just clicks once and then goes black. On console before, it shows everything.
Attached Files
File Type: log xfree86.0.log (25.7 KB, 257 views)
ndee is offline   Reply With Quote

Old 04-16-03, 08:38 AM   #9
aritger
NVIDIA Corporation
 
aritger's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 53
Default

Are you sure that's a verbose log file (generated with `startx -- -logverbose 5`)? A verbose log would contain any EDID information, which this log does not appear to have.

It does not appear that the attached CRT is detected. If the CRT does not provide an EDID, then the driver may not be able to detect it.

Here are the options I would try:

TwinView
MetaModes (what you have now is fine)
ConnectedMonitor "CRT, DFP"
SecondMonitorHorizSync "29-65"
SecondMonitorVertRefresh "0-60"

And change the "Monitor" in your Screen section to be the "Belinea" instead of the LCD (in this case, the CRT is the first monitor, and the LCD is the second).

Let us know how that goes.
__________________
Andy Ritger
NVIDIA Linux Graphics Driver Engineer
aritger is offline   Reply With Quote
Old 04-16-03, 03:25 PM   #10
ndee
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Austria
Posts: 10
Send a message via ICQ to ndee
Default

thanks for the hints - here is the verbose logfile

I had to change the settings as you suggested to make the crt become active and having both displays - but it looks horrible on the crt -

on the console (vga=794) even with bootsplash the crt runs with an excellent resolution and refreshrate. It almost displays in better quality than the dfp on the laptop.

We'll have to get some beers if we make my system run again nicely
Attached Files
File Type: zip xfree86.0.zip (5.3 KB, 215 views)
ndee is offline   Reply With Quote
Old 04-26-03, 02:53 PM   #11
ndee
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Austria
Posts: 10
Send a message via ICQ to ndee
Default no help in sight?

do I have to shoot myself now or buy a new laptop?

ndee
ndee is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
320.17 can't detect video modes on Lenovo laptop tadawson NVIDIA Linux 13 07-14-12 01:40 AM
302.07 (beta) for Linux x86/x86_64 released AaronP NVIDIA Linux 0 05-02-12 09:55 AM
Glx mrbig1344 NVIDIA Linux 7 09-30-02 06:45 AM
Getting GeForce 4 Go Card w/h Laptop Display Working eridu NVIDIA Linux 1 09-09-02 05:36 AM
Dual Display with main CRT, and secondary TV-out BlackDogg NVIDIA Linux 3 08-10-02 09:52 AM

All times are GMT -5. The time now is 06:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.