Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-31-03, 10:01 PM   #1
Matthyahuw
Registered User
 
Matthyahuw's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: AZ
Posts: 919
Send a message via ICQ to Matthyahuw Send a message via AIM to Matthyahuw Send a message via Yahoo to Matthyahuw
Default Tried to install Mandrake 9.1

I can't get the OS to install...

I run it from the CDs (downloaded them twice, burnt them 3 times), but when I make a choice, it thinks about it too long, and eventually coming to the part that you are about to choose install packages, it sat there about 1/2 hour or more with a frozen screen (but the mouse moved).

I gave up after 5 times trying to install it sitting there forever each time.

I have a Soltek nF2 mobo MCP (no T). And even with WinXP I have long pause @ bootup, I dunno if it's related or not, but any info or help is good, thx!
__________________
Shalom!
Matthyahuw is offline   Reply With Quote
Old 04-02-03, 10:58 AM   #2
Matthyahuw
Registered User
 
Matthyahuw's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: AZ
Posts: 919
Send a message via ICQ to Matthyahuw Send a message via AIM to Matthyahuw Send a message via Yahoo to Matthyahuw
Default

Anyone see a FAQ on this somewhere???

I know I'm not the only one with this issue, but I can't find anything on it...
__________________
Shalom!
Matthyahuw is offline   Reply With Quote
Old 04-02-03, 01:11 PM   #3
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

I haven't seen this. Guess we should try to start eliminating possibilities...

Does it occur in text mode as well?

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 04-02-03, 09:20 PM   #4
Matthyahuw
Registered User
 
Matthyahuw's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: AZ
Posts: 919
Send a message via ICQ to Matthyahuw Send a message via AIM to Matthyahuw Send a message via Yahoo to Matthyahuw
Default

here's what I tried from some hints around the net...

disable the onboard NIC, still hangs, also tried text mode, still hangs in the same spots as graphical mode, something's wacky...
__________________
Shalom!
Matthyahuw is offline   Reply With Quote
Old 04-03-03, 07:42 AM   #5
Amazing Iceman
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Sunrise, FL
Posts: 8
Cool

That happened to me. Do you have more than one CD-ROM drive?
It could be that it was mounting the incorrect drive. Either insert the CD on your second CD-ROM, or switch to the consoles to see what the problem is. In csome cases you may need to mount the CD manually.
Amazing Iceman is offline   Reply With Quote
Old 04-03-03, 10:32 AM   #6
Matthyahuw
Registered User
 
Matthyahuw's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: AZ
Posts: 919
Send a message via ICQ to Matthyahuw Send a message via AIM to Matthyahuw Send a message via Yahoo to Matthyahuw
Default

I have a burner and a DVD ROM, I burnt it, then used the DVD ROM to read and boot off of, reads faster for me, but I'll try it and give it a shot...thx
__________________
Shalom!
Matthyahuw is offline   Reply With Quote
Old 04-04-03, 01:37 AM   #7
xodeus
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Denmark
Posts: 7
Send a message via ICQ to xodeus
Default

I suggest that you burn the images with lower speed & on some better media. I burn on Mr. Platinum
xodeus is offline   Reply With Quote
Old 04-11-03, 01:09 PM   #8
mceachrw
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2
Default try a hd install

quit wasting cds. try the hd install procedure. if you have a fat32 partition, decompress the isos there. move only the rpm2 and rpm3 dir for cds 2 and 3 to the place you extracted cd1 under the mandrake dir. under the the images dir, there is a file hd.img. write that to a floppy. boot it and follow the instructions.

Last edited by mceachrw; 04-11-03 at 06:20 PM.
mceachrw is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mageia 2 Cannot Install 71.86.15 for Riva TNT/TNT2 kbulgrien NVIDIA Linux 3 06-29-12 08:27 AM
nForce + RedHat 7.3 Success Story rtz NVIDIA Linux 47 02-15-03 02:20 AM
Mandrake Linux 9.0 (Dolphin) now available | comments? volt General Linux 10 10-19-02 10:13 PM
Mandrake 9 and nVidia drivers HunterA3 NVIDIA Linux 9 10-09-02 02:54 AM
Red Hat null(limbo beta 3), guide to install Nvidia Drivers utiel NVIDIA Linux 21 09-30-02 05:32 PM

All times are GMT -5. The time now is 12:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.