Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-02-03, 05:58 AM   #1
Moro
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 5
Unhappy Problem with the Accelerated Graphics Port & Linux

Hi guys,
I’m new in the Linux world, I installed Linux redhat 9 (kernel 2.4.20-8) in dual boot on my PC (Intel Pentium 4, 2GHz, nVidia GeForce 4 MX 440, AGP 4x). All run ok, but I think that the Accelerated Graphics Port doesn’t run under linux.
Could anyone can tell me what I have to do in order to run my graphics accelerator properly?
Thank you for you help,
Moro.
Moro is offline   Reply With Quote
Old 11-04-03, 08:42 AM   #2
blueworm
[DEADAGAIN]blueworm
 
blueworm's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 416
Default

I cant remember if its the same in 2.4 kernels...
but try this
Code:
cat /proc/driver/nvidia/agp/status
blueworm is offline   Reply With Quote
Old 11-04-03, 09:19 AM   #3
TheOneKEA
Fifteen-K Saiyan Bastard
 
TheOneKEA's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Somewhere in England, waiting for ROTK and drooling over the A64 3000+
Posts: 417
Send a message via ICQ to TheOneKEA Send a message via AIM to TheOneKEA Send a message via Yahoo to TheOneKEA
Default

Type the dmesg command into a terminal and sift through the output for any lines which have the word 'agpgart' in them. Post those lines.
__________________
/me \/\/@|\|t5 $$$$$ F0r @|\| u65r 3|33t G@/\/\1|\|G r1G

SCREW THE ADS! http://adblock.mozdev.org/
Proud user of teh Fox of Fire - Mozilla Firefox 0.8

Registered Linux User #289618
TheOneKEA is offline   Reply With Quote
Old 11-08-03, 05:58 AM   #4
Moro
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 5
Default dmesg checked

Hi TheOneKEA,
I checked in the “dmesg” log file but there is not “AGPgart” lines.
So I was wondering if may be I have to download and install nVidia drivers from the nVidia site.
What do you suggest?
Thanks for your help.
Sincerely,
Mauro.
Moro is offline   Reply With Quote
Old 11-08-03, 10:45 AM   #5
TheOneKEA
Fifteen-K Saiyan Bastard
 
TheOneKEA's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Somewhere in England, waiting for ROTK and drooling over the A64 3000+
Posts: 417
Send a message via ICQ to TheOneKEA Send a message via AIM to TheOneKEA Send a message via Yahoo to TheOneKEA
Default

Well, if there aren't any lines like this:

Linux agpgart interface v0.100 (c) Dave Jones
agpgart: Detected an Intel i845 Chipset.
agpgart: Maximum main memory to use for agp memory: 439M
agpgart: AGP aperture is 64M @ 0xec000000

then agpgart support is missing from your kernel. You can try the nvidia driver's internal NvAGP or you can recompile your kernel to add agpgart support.
__________________
/me \/\/@|\|t5 $$$$$ F0r @|\| u65r 3|33t G@/\/\1|\|G r1G

SCREW THE ADS! http://adblock.mozdev.org/
Proud user of teh Fox of Fire - Mozilla Firefox 0.8

Registered Linux User #289618
TheOneKEA is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thoughts from console owners on NVIDIA's GEFORCE GRID MikeC Console World 11 05-27-12 09:43 AM

All times are GMT -5. The time now is 04:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.