Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Legacy Graphics Cards

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-28-03, 04:31 PM   #37
ricercar
fugue master
 
ricercar's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: silicon valley
Posts: 1,603
Default Re: My FX 5800U initial impressions

Quote:
Originally posted by saturnotaku
I think it's kind of campy - something that not everyone will be able to have.
LOL! I didn't think about it in those terms, but that's part of the attraction for me, too.
- This card won't soon be forgotten
- This card won't ever be commonplace

and that's part of the charm.
__________________
I used to drive a Heisenberg, but whenever I'd glance at the speedometer, I'd get lost.
ricercar is offline   Reply With Quote
Old 04-28-03, 06:15 PM   #38
quik_2_win
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 205
Default

Quote:
Originally posted by ricercar
PNY GeForce FX 5800 Ultra @ 300/600
3DMark03 = 5,949
http://service.futuremark.com/compare?2k3=542319

I'm trying to tweak for that magical 6,000, but my best attempts are resisted so far.
How did you manage such an impressive score with the card clocked at only 300/600 ? That doesn't make any sense, as your fill-rate is equal to cards running at 500/1000. Elaborate? I see LOTs of results on the ORB that report the clock speed of these cards @ 300/600- it might be a flaw in the software somewhere...
quik_2_win is offline   Reply With Quote
Old 04-28-03, 06:33 PM   #39
ricercar
fugue master
 
ricercar's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: silicon valley
Posts: 1,603
Default

Quote:
Originally posted by quik_2_win
impressive score with the card clocked at only 300/600 ? That doesn't make any sense
Thinking it through logically, I see your point and agree this is senseless. My nine saved test results all indicate a 301/602 clock rate. Yet my 5800U was certainly clocked at 500/1000 for the 3D tests, as demostrated by the FX Flow fan kicking in.

My guess is that 3DMark software measures NVCLK and MCLK before the 3D test actually begins, and therefore captures the 2D clockspeed of 300/600. I'll test this by throttling down 3D mode clocks in the control panel and reposting results later tonight.
__________________
I used to drive a Heisenberg, but whenever I'd glance at the speedometer, I'd get lost.

Last edited by ricercar; 04-29-03 at 02:00 AM.
ricercar is offline   Reply With Quote
Old 04-29-03, 02:00 AM   #40
ricercar
fugue master
 
ricercar's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: silicon valley
Posts: 1,603
Default

Date 2003-04-28
3DMark Score 3784 3DMarks
http://service.futuremark.com/compare?2k3=672273

Core Clock 301 MHz
Memory Clock 602 MHz
3DMark Score
(3DMarks) 3784
Detailed Test Results
Game Tests
GT1 - Wings of Fury (fps) 142.5
GT2 - Battle of Proxycon (fps) 24.2
GT3 - Troll's Lair (fps) 19.4
GT4 - Mother Nature (fps) 24.1
__________________
I used to drive a Heisenberg, but whenever I'd glance at the speedometer, I'd get lost.
ricercar is offline   Reply With Quote
Old 04-29-03, 08:37 PM   #41
quik_2_win
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 205
Default

Thats really not a BAD score at all for an 'HONEST' 300/600. Thanks for sharing...
quik_2_win is offline   Reply With Quote
Old 05-01-03, 01:56 AM   #42
bkswaney
Mr. Extreme!
 
bkswaney's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: SC
Posts: 3,421
Send a message via Yahoo to bkswaney
Default

3DM03 reads the core clock when u open the program.
So it reads the 2D clock.
The 3D clock is 500/1000.
Your score is from the 3D clock not 2D.
__________________
Notebook!
Compaq Presario CQ60-215DX
AMD 64 Athlon X2 @ 2GHz (QL62)
15.6 inch HD WideScreen
Nvidia 8200M-G 895mb
2Gig system ram
250Gig SATA 5400rpm HDrive
Vista Premium
bkswaney is offline   Reply With Quote
Old 05-01-03, 12:26 PM   #43
ricercar
fugue master
 
ricercar's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: silicon valley
Posts: 1,603
Default

at 500/1000 my 5800U scores 59xx
at 300/600 my 5800U scores 37xx
__________________
I used to drive a Heisenberg, but whenever I'd glance at the speedometer, I'd get lost.
ricercar is offline   Reply With Quote
Old 05-03-03, 10:07 PM   #44
quik_2_win
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 205
Default Re: Ehh

Quote:
Originally posted by Zimm
What I ment by choppy is that when I leave a game, when you move the mouse it jutters across the screen, and there is lag when running any windows apps, but....

I think this is also associated to AC2 and I just didn't realize it, it appears AC2 has a memory leak....

Anywho thanks for the response!!
I believe there is a problem in the v43.45 driver that results in the symptoms that you have experienced. I, of course, am assuming you ARE running the 43.45 driver? Please, please, Nvidia release a new driver....
quik_2_win is offline   Reply With Quote

Old 05-04-03, 08:25 AM   #45
SurfMonkey
QuadCore G80 PS3 Overload
 
SurfMonkey's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: In a small room surrounded by vast, inscrutable, machines...
Posts: 491
Default

Quote:
Originally posted by ricercar
Date 2003-04-28
3DMark Score 3784 3DMarks
http://service.futuremark.com/compare?2k3=672273

Core Clock 301 MHz
Memory Clock 602 MHz
3DMark Score
(3DMarks) 3784
Detailed Test Results
Game Tests
GT1 - Wings of Fury (fps) 142.5
GT2 - Battle of Proxycon (fps) 24.2
GT3 - Troll's Lair (fps) 19.4
GT4 - Mother Nature (fps) 24.1
Thanks for doing that. I've just got back from a week in Portugal which is why I didn't respond earlier
__________________
Folding for Beyond3D
"A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on."
Sir Winston Churchill

"Halflife2 got halfway around the world before Gabe had a chance to get his pants on."
Anon
SurfMonkey is offline   Reply With Quote
Old 05-05-03, 01:50 PM   #46
ricercar
fugue master
 
ricercar's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: silicon valley
Posts: 1,603
Default

You're welcome. I like my 5800U even when it's an ugly baby. I guess that most 5800 Ultra owners feel the same.
__________________
I used to drive a Heisenberg, but whenever I'd glance at the speedometer, I'd get lost.
ricercar is offline   Reply With Quote
Old 05-05-03, 05:21 PM   #47
Zimm
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 10
Default AC2 on the FX

threedaysdwn,

When I purchased my new PC I installed AC2 at the highest possible quality lvl, which required you to use the 3rd disk for most of the install, now when running at the selected lvl (which was still only high) I had a slow degrade of quality that eventualy made my computer reboot mid-game, the quailty was very very nice until it started to degrade. So I run it now at Medium and it works like a champ, I no longer have any lag with a group full of minors running around, and everything still looks very good, the water detail is amazing. I personaly wouldn't think you will see that much of a difference, even though AC2 claims to be a FX compatible game, with the current drivers it just doesn't allow us to use the full strength of the FX.




*quote*

****Zimm, how well does AC2 run on the FX?

I have a Radeon 9700 Pro and it's driving me crazy.


Some of my biggest gripes are the problems in AC2... specifically, Pixel Shaders cause all sorts of visual artifacts that get worse over time. Shadows cause horrible lagging.
And the cat 3.3 betas crash after about 30 seconds in game (3.2s crash less often, and 3.0s the least.... funny how that works).

I'm considering the move to a 5800U if I can find one, after reading of BK's satisfaction with the card.

So what problems have you had with AC2? It *is* a system resource hog... but I'm okay with that
No memory leaks in the game (any more) as far as I can tell.***
__________________
It flows through my veins like radioactive rubber pants!!
Zimm is offline   Reply With Quote
Old 05-05-03, 06:16 PM   #48
StealthHawk
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally posted by Behemoth
This reviewer think there is virtually no difference between ATI's Performance and Quality modes.
He think ATI's Performance mode is virtually identical to NVIDIA's Balanced mode.
He think NVIDIA's Balanced mode is comparable to ATI's Quality mode as well as their Performance mode.
He is using 42.63 driver for nv30, very young driver, the latest driver is 43.51, things have changed a lot.
I am not saying anything, i just cant trust his benchmarks.
This guy is making a claim in another thread.

Can someone with a gfFX please verify that with the driver set to Quality(Appliction) AF is a lot faster when using 43.51 drivers compared to older ones?

If it's not too much trouble can someone post before and after results with 2 different driver sets. Thanks.
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread deletion. PCarr78 Feedback Forum 9 09-23-02 09:25 PM
Morrowind thread Kruno Gaming Central 28 08-16-02 06:55 PM
GeForce4 owners: Please post your TV encoder and board information ScuzziOne NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 8 08-04-02 07:55 PM
Official Grand Theft Auto 3 thread volt Gaming Central 6 08-01-02 08:04 AM
GeForce4 Owners: Need your TV Encoder & Board Info... please! ScuzziOne NVIDIA Linux 1 08-01-02 05:00 AM

All times are GMT -5. The time now is 09:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.