Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-05-02, 02:33 AM   #1
RefreshRate
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 11
Default RHL 8.0 + nForce (nvnet)

Hi

I got sound and X working in RHL 8.0, but of course no network w/o compiling the nvnet driver into the kernel.

Tried to rebuid NVIDIA_nforce-1.0-0241.src.rpm, w/ the error as follows :


Code:
Installing NVIDIA_nforce-1.0-0241.src.rpm
warning: user buildmeister does not exist - using root
warning: user buildmeister does not exist - using root
warning: user buildmeister does not exist - using root
warning: user buildmeister does not exist - using root
Executing(%prep): /bin/sh -e /var/tmp/rpm-tmp.84787
+ umask 022
+ cd /usr/src/redhat/BUILD
+ LANG=C
+ export LANG
+ echo '---- Copying Sources ----'
---- Copying Sources ----
+ cd /usr/src/redhat/BUILD
+ rm -rf nforce
+ /usr/bin/gzip -dc /usr/src/redhat/SOURCES/nvnet.tgz
+ tar -xvvf -
drwxr-xr-x buildmeister/adm  0 2002-08-08 20:23:24 nforce/
drwxr-xr-x buildmeister/adm  0 2002-08-08 20:23:24 nforce/nvnet/
-r--r--r-- buildmeister/adm 14079 2002-08-08 20:23:24 nforce/nvnet/adapter.h
-r--r--r-- buildmeister/adm   794 2002-08-08 20:23:24 nforce/nvnet/basetype.h
-r--r--r-- buildmeister/adm  6431 2002-08-08 20:23:24 nforce/nvnet/nvnet.h
-r--r--r-- buildmeister/adm  3864 2002-08-08 20:23:24 nforce/nvnet/os.h
-r--r--r-- buildmeister/adm  4749 2002-08-08 20:23:24 nforce/nvnet/phy.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 34050 2002-08-08 20:23:24 nforce/nvnet/nvnet.c
-rw-r--r-- buildmeister/adm 21768 2002-08-08 20:23:24 nforce/nvnet/nvnetlib.o
-r--r--r-- buildmeister/adm  2251 2002-08-08 20:23:24 nforce/nvnet/Makefile
+ STATUS=0
+ '[' 0 -ne 0 ']'
+ cd nforce
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chown -Rhf root .
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chgrp -Rhf root .
+ /bin/chmod -Rf a+rX,g-w,o-w .
+ cd /usr/src/redhat/BUILD
+ /usr/bin/gzip -dc /usr/src/redhat/SOURCES/nvaudio.tgz
+ tar -xvvf -
drwxr-xr-x buildmeister/adm  0 2002-08-08 20:23:24 nforce/
drwxr-xr-x buildmeister/adm  0 2002-08-08 20:23:24 nforce/nvaudio/
-r--r--r-- buildmeister/adm 1959 2002-08-08 20:23:24 nforce/nvaudio/Makefile
+ STATUS=0
+ '[' 0 -ne 0 ']'
+ cd nforce
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chown -Rhf root .
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chgrp -Rhf root .
+ /bin/chmod -Rf a+rX,g-w,o-w .
+ cd /usr/src/redhat/BUILD
+ /usr/bin/gzip -dc /usr/src/redhat/SOURCES/nvmaster.tgz
+ tar -xvvf -
drwxr-xr-x buildmeister/adm  0 2002-08-08 20:23:23 nforce/
-r--r--r-- buildmeister/adm 1007 2002-08-08 20:23:23 nforce/Makefile
-r--r--r-- buildmeister/adm 11362 2002-08-08 20:23:23 nforce/README
-r--r--r-- buildmeister/adm  5404 2002-08-08 20:23:23 nforce/NVLicense.txt
-r--r--r-- buildmeister/adm 18007 2002-08-08 20:23:23 nforce/GNULicense.txt
-rw-r--r-- buildmeister/adm 99580 2002-08-08 20:23:23 nforce/ReleaseNotes.pdf
drwxr-xr-x buildmeister/adm     0 2002-08-08 20:23:23 nforce/nvnet/
-r--r--r-- buildmeister/adm 14079 2002-08-08 20:23:23 nforce/nvnet/adapter.h
-r--r--r-- buildmeister/adm   794 2002-08-08 20:23:23 nforce/nvnet/basetype.h
-r--r--r-- buildmeister/adm  6431 2002-08-08 20:23:23 nforce/nvnet/nvnet.h
-r--r--r-- buildmeister/adm  3864 2002-08-08 20:23:23 nforce/nvnet/os.h
-r--r--r-- buildmeister/adm  4749 2002-08-08 20:23:23 nforce/nvnet/phy.h
-r--r--r-- buildmeister/adm 34050 2002-08-08 20:23:23 nforce/nvnet/nvnet.c
-rw-r--r-- buildmeister/adm 21768 2002-08-08 20:23:23 nforce/nvnet/nvnetlib.o
-r--r--r-- buildmeister/adm  2251 2002-08-08 20:23:23 nforce/nvnet/Makefile
drwxr-xr-x buildmeister/adm     0 2002-08-08 20:23:23 nforce/nvaudio/
-r--r--r-- buildmeister/adm  1959 2002-08-08 20:23:23 nforce/nvaudio/Makefile
-rw-r--r-- buildmeister/adm 63957 2002-08-08 20:23:15 nforce/nvaudio/i810_audio-rh72.c
-r--r--r-- buildmeister/adm   982 2002-08-08 20:23:15 nforce/nvaudio/pci.patch
-r--r--r-- buildmeister/adm   450 2002-08-08 20:23:15 nforce/nvaudio/define.patch
-r--r--r-- buildmeister/adm  7183 2002-08-08 20:23:15 nforce/nvaudio/name.patch
+ STATUS=0
+ '[' 0 -ne 0 ']'
+ cd nforce
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chown -Rhf root .
++ /usr/bin/id -u
+ '[' 0 = 0 ']'
+ /bin/chgrp -Rhf root .
+ /bin/chmod -Rf a+rX,g-w,o-w .
+ exit 0
Executing(%build): /bin/sh -e /var/tmp/rpm-tmp.30518
+ umask 022
+ cd /usr/src/redhat/BUILD
+ cd nforce
+ LANG=C
+ export LANG
+ -n nforce
/var/tmp/rpm-tmp.30518: line 23: -n: command not found
error: Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.30518 (%build)


RPM build errors:
    user buildmeister does not exist - using root
    user buildmeister does not exist - using root
    user buildmeister does not exist - using root
    user buildmeister does not exist - using root
    Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.30518 (%build)
I'm pretty sure it has to do w/ some packages need installed first.

Any help is greatly appreciated.

Thanx.
RefreshRate is offline   Reply With Quote
Old 11-18-02, 11:34 AM   #2
RefreshRate
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 11
Unhappy

Anyone?
RefreshRate is offline   Reply With Quote
Old 11-18-02, 11:59 AM   #3
sanat
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 17
Default

Shouldn't you be using a newer version of the Nforce drivers?
sanat is offline   Reply With Quote
Old 11-20-02, 11:09 AM   #4
RefreshRate
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 11
Thumbs up

I didnt know they had a new driver.

D/loaded it and all is working ok now.

Thanx
RefreshRate is offline   Reply With Quote
Old 11-23-02, 09:36 PM   #5
scottfmls
Guest
 
Posts: n/a
Default

Did you have to do anything special to get sound working? I installed the newest nforce driver from nvidia, and nvnet and such work fine, but no sound, even though RH8 seems to find an i810 audio device...
  Reply With Quote
Old 11-23-02, 09:54 PM   #6
Chalnoth
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1,293
Default

I find that the drivers I got from alsa work a ton better (and have support for more software).

You can get 'em at:
http://alsa.sourceforge.net

If you have an nForce2, they require some tweaking...
Chalnoth is offline   Reply With Quote
Old 11-23-02, 10:40 PM   #7
doom
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 78
Send a message via Yahoo to doom
Default

make sure you have your kernel-sources installed. It should be in the 2nd CD of the Redhat set. You can install it from there if you don't already have it.
doom is offline   Reply With Quote
Old 11-24-02, 10:45 AM   #8
RefreshRate
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 11
Default

Try sndconfig --noprobe and choose intel ac97 from the list.
RefreshRate is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nforce on RedHat 8.0 shaun680 NVIDIA Linux 8 10-17-02 12:36 PM
Keep K7S5A or Upgrade To Nforce MB? Grechie CPUs, Motherboards And Memory 5 10-06-02 02:28 PM
nforce & redhat 8.0 incin NVIDIA Linux 3 10-03-02 01:10 PM
nForce + RHL 7.3 Error404 NVIDIA Linux 4 09-11-02 12:02 PM
Suse 8.0 on Nforce - advice hastings NVIDIA Linux 3 08-25-02 04:27 AM

All times are GMT -5. The time now is 10:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.